محبوب ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران کدام است؟
دسته بندیمجله اندروید به روز رسانی1400/5/24

شبکه های اجتماعی با جذابیت های خاصی که دارند، عضو دائمی زندگی اغلب مردمان جهان شده اند. با ورود تکنولوژی به جهان و فراگیری و رشد شبکه های اجتماعی، پیام رسان های مختلف بسیار مورد استقبال مردم ایران قرار گرفت. در وهله اول فیس بوک راهش را به ایران باز کرد و در میان کاربران ایرانی، بسیار مورد توجه قرار گرفت، اما بعد به مرور تمام شبکه های اجتماعی بین مردم محبوب و مورد توجه واقع شدند. اپلیکیشن هایی مثل اینستا گرام، تلگرام، لینکدین، واتس اپ، توییتر و غیره از برنامه های مورد استفاده مردم ایران شدند و امروزه هم استفاده از بسیاری دیگر از این نوع پیام رسان ها بین مردم رواج پیدا کرده است. در این میان، بعضی از این اپلیکیشن ها برای ایرانیان جالب تر و محبوب تر بوده که البته دلایل خاص خود را داشته است. در ادامه قصد داریم چندتا از محبوب ترین شبکه های اجتماعی مورد علاقه ایرانیان را معرفی کنیم و به بررسی آن ها بپردازیم.

محبوب ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران کدام است؟

محبوب ترین شبکه های اجتماعی به ترتیب

آمار این مقاله، بر اساس آماری می باشد که پلتفرم مدیریت شبکه‌های اجتماعی (استارتاپ) منتشر کرده است.

·         مقام نخست، واتساپ

واتساپ با فعالیت بیش از 47 میلیون و 700 هزار کاربر ایرانی، محبوب ترین اپلیکیشن در ایران محسوب می شود. اوایل بهره برداری از پیام رسان واتساپ، سازندگان اعلام کرده بودند که تنها یک سال استفاده از این اپلیکیشن رایگان خواهد بود، اما به دلیل به وجود آمدن شبکه های اجتماعی رایگان فراوان، این برنامه هم رایگان ماند. دلایل محبوبیت این برنامه میان کاربران ایرانی، قابلیت هایی شبیه تماس تصویری و صوتی به صورت گروهی، امکان باکیفیت فرستادن فایل های مختلف مثل پی دی اف و اسناد، و امنیت این برنامه بوده است. در سال 1394 زبان فارسی به این شبکه اجتماعی اضافه شد از آن پس، فعالیت کاربران ایرانی در واتساپ شروع شد.

·         تلگرام، دومین شبکه پراستفاده ایرانیان

تلگرام  با اختلافی جزئی نسبت به واتساپ ، با حدود 47 میلیون 250 هزار کاربر ایرانی، دومین اپلیکیشن محبوب ایران است. تلگرام ابتدا در آگوست 2013 و در روسیه رونمایی شد و اوایل یک پیام رسان معمولی بود، به مرور زمان و اضافه شدن امکانات و قابلیت های جالب در آن مورد توجه بسیاری از مردم جهان قرار گرفت.  ویژگی های خاص تلگرام مثل قابلیت ساخت کانال و گروه، تماس صوتی، چت دو نفره و و سادگی و پیچیده نبودن این شبکه اجتماعی، باعث شد که بسیار مورد علاقه ایرانیان واقع شود. تلگرام هنوز هم علی الرغم فیلترینگ و مشکلات دسترسی به این اپلیکیشن، برای مردم ایران دومین شبکه اجتماعی محبوب محسوب می شود.

محبوب ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران کدام است؟

 

·         سومین شبکه اجتماعی مورد علاقه کاربران ایرانی، اینستاگرام

اینستاگرام ابتدا در اکتبر 2010 به بهره برداری رسید و قرار بود تنها یک برنامه معمولی برای اشتراک گذاری تصاویر باشد. اما پس از اینکه فیس بوک این اپلیکیشن را در سال 2012 خرید، 23 درصد رشد طلایی نصیب اینستاگرام شد. در حال حاضر اینستاگرام حدود 500 میلیون کاربر فعال در دنیا دارد که سهم ایران از آن 44 میلیون کاربر ایرانی است. اینستاگرام نه تنها برای کاربران عادی بسیار مورد توجه قرار گرفته، بلکه برای برخی حتی باعث اشغال هم شده است. فروشگاه ها و خدمات مختلف، صفحات زیادی در اینستاگرام دارند، به ارائه محصولات خود مشغول‌ اند و فروش آنلاین هم میان کاربران، رواج یافته است. از تولید محتوا های این شبکه اجتماعی می‌شود به مطالبی که حول محور سفر و هتل های مختلف می‌باشد اشاره کرد، به عنوان مثال هتل تعطیلات کیش که یک هتل لوکس و مدرن است مورد توجه بسیاری از توریسم بلاگر ها قرار گرفته است.  در میان کاربران دیگر هم فضایی رقابتی برای جمع آوری لایک و دنبال کننده پیش آمده و این موضوع، اینستاگرام را به شبکه اجتماعی جذابی تبدیل کرده می باشد.

محبوب ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران کدام است؟

 

·         مقام چهارم، فیس بوک و لینکدین

فیس بوک و لینکدین پس از یک اختلاف زیاد با اپلیکیشن قبلی، مقام چهارم را در محبوبیت میان ایرانیان کسب کرده اند. در حال حاضر فیس بوک حدود 2 میلیون و 700 هزار و لینکدین 2 میلیون و 400 هزار کاربر فعال ایرانی دارد. همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، فیس بوک یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی و در واقع اولین اپلیکیشن مورد استقبال کاربران ایرانی بوده است. اوج محبوبیت فیس بوک در ایران به سال 1390 بر می‌گردد که بعد از آن با روی کار آمدن شبکه های اجتماعی دیگر، فیس بوک به مرور طرفدارانش را از دست داد. در حال حاضر، کاربران ایرانی فعال در فیس بوک، عموما برای مشاهده تصاویر اقوام و دوستان و به اشتراک گذاری عکس‌های خود به این برنامه سر می‌زنند. و لینکدین، این پلتفرم تخصصی که بیشتر در زمینه مهارت ها و تحصیلات فردی است و برای افراد جویای کار مناسب می‌ باشد. محبوبیت لینکدین، حاکی از بلوغ تجارت آنلاین در ایران است.

از شبکه‌ های اجتماعی دیگر که مورد توجه کاربران ایرانی است می‌شود به سروش پلاس، توییتر، یوتیوب، پینترست، بله و… اشاره کرد.

تاثیر شبکه های اجتماعی بر فرهنگ مردم ایران

در طی این چند دهه و افزایش چشم گیر استفاده از شبکه های اجتماعی، تاثیر آن بر روی فرهنگ و خلقیات مردم قابل مشاهده است. در میان مردمان عصر جدید کمتر می‌ توان خانواده‌ هایی را دید که زمان زیادی را باهم بگذرانند. ارتباطات گسترده و جذابیت های خاص شبکه های اجتماعی، همان طور که باعث فاصله های اینگونه شده، در طرف دیگر منجر به آشنایی و ایجاد رابطه هایی دوستانه با انسان هایی که کیلومتر ها دورتر از فرد زندگی می‌کنند هم شده و جریان عجیبی را به وجود آورده است. تکنولوژی در زندگی بسیاری از مردم جریان دارد. خرید ها و آموزش های اینترنتی، در زندگی این نسل به وفور دیده می‌شود. اینترنت و شبکه های اجتماعی هم تاثیر خوب داشته و هم تاثیر بد، هم می‌توانند مفید باشند و هم مخرب، همه‌ی این‌ها بستگی به نوع استفاده فرد از این فضا است. در این بین، که تمامی زندگی آدم‌ها محدود به فضاهای اینترنتی بوده، برای تغییر حال و روحیه، سفر یک انتخاب  خوب است. سفر به مکان های آرام و غیر شهری می‌تواند بر روی زندگی و احوال هر فردی تاثیر مثبت داشته باشد. در این مورد ما هتل تعطیلات کیش را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

برنامه های مرتبط

نظرات کاربران

0 نظر
نظر شما پس از تایید مدیر درج خواهد شد

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نفری باشید که نظر میدهید !